Hogyan működik a traffipax?

Rádiófrekvenciás jeleket bocsájtanak ki, melyek a célról, azaz a gépkocsikról reflektálódva meghatározhatóvá teszik azok sebességeit. Ezeket a jeleket a mérőeszköz folyamatosan kibocsájtja, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok észlelik és kimutatják.

Hogyan működik a traffipax?

Rádiófrekvenciás jeleket bocsájtanak ki, melyek a célról, azaz a gépkocsikról reflektálódva meghatározhatóvá teszik azok sebességeit. Ezeket a jeleket a mérőeszköz folyamatosan kibocsájtja, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok észlelik és kimutatják. Hatásos védekezési módszernek tekinthető egy ilyen eszköz, mert figyelemmel kíséri a rendőrségnél alkalmazott traffipaxok működési frekvenciáit, és azokat detektálva azonnal jelez a vezetőnek.

Mi a lézeres traffipax lényege?

A lézeres traffipaxok szintúgy a visszaverődés elvén mérik a gépkocsik sebességét, a sugárzott jelek visszaverődéseit, szóródását és közvetlen találatát is képes jelezni egy traffipax-előjelző. Erre azonban akkor van jobb esély, ha még a mérés hatósugarán kívül vagyunk, attól legalább kb. 250 méterre. A lézernyaláb nyílásszöge ugyanis kúposan szélesedik a kezelőtől számítva, azonban rövid távolságoknál még nem lesz elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A lézeres bemérés előrejelzésének esélyét jelentősen fokozza a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső detektor a rendszámtáblához rögzítve szinte állandóan beleesik a lézer sugarába, mivel a lézerjeleket többnyire a rendszámtáblákra irányítják, illetve a többszörözött detektáló rendszerének hála, a messzebbi lézeres mérést is megbízhatóan kimutatja.

Legálisan alkalmazhatóak a traffipax jelzők?

Igen! A törvények megengedik az eszközök hazai, szabad alkalmazását. A tiltás egyébként is okafogyott lenne, hiszen ezek az eszközök is ugyanazt célozzák meg, mint a traffipaxok: lassítsunk a veszélyes útszakaszokon!

Amennyiben szüksége lenne egy traffipax jelző készülékre, keresse fel a detektorbolt.hu-t, ahol bővebb információval álunk rendelkezésére: https://www.detektorbolt.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*